W lipcu bieżącego roku firma 7 Street Łukasz Błażejewski mająca w swoim portfolio takie marki gastronomiczne jak 7 Street – Bar & Grill oraz Meet & Fit – Slow Food wprowadziła na rynek nową markę King Rooster.
W ofercie King Rooster znajdują się chrupiące kurczaki zarówno w zestawach z frytkami i sosami jak i w burgerach. Całkowitą nowością na Polskim rynku są dostępne w ofercie w 100% roślinne zamienniki kurczaka do złudzenia przypominające mięso kurczaka w formie kotleta do burgerów jak i w formie panierowanych stripsów.
Jesteśmy pierwszą w Polsce firmą oferującą taką dostępność roślinnych zamienników mięsa kurczaka w wielu lokalizacjach. Dania roślinne przyrządzane są zgodnie ze sztuką w oddzielnych urządzaniach. Prezentujemy nowatorskie podejście do burgerów wśród których można znaleźć zarówno klasyki w odświeżonych wersjach jak i odważne nowe kompozycje. Naszym sekretem jest autorska marynata, w której marynujemy wszystkie kawałki oraz nasza panierka, której używamy do panierowania. Do każdego zestawu można dobrać 1 z 14 unikalnych sosów z których połowa jest w roślinna, zaprasza Łukasz B. Błażejewski, Dyregktor Generalny Restauracji firmy 7 Street
Przy tworzeniu marki King Rooster współpracują m.in. z takimi partnerami jak firma Koliber oferująca Linię Vege, Roślinny Qurczak, McCain, Coca Cola oraz Unigast.
King Rooster działa w 8 lokalizacjach m.in. takich jak Warszawa, Szczecin czy Białystok. Wkrótce będzie dostępny w kolejnych miastach. Obecnie ze względu na ograniczoną ilość gości korzystających z lokali gastronomicznych w związku z pandemią COVID-19 działają w modelu ghost restaurant w oparciu o infrastrukturę lokali własnych sieci. Po unormowaniu się sytuacji zamierzają ruszyć z ekspansją i zacząć otwierać lokale z obsługą gości.
King Rooster to miejsce z burgerami z kurczakiem oraz chrupiącymi kawałkami kurczaka również w wersji roślinnej. To nowatorskie podejście do burgerów wśród których spotkacie zarówno klasyki w odświeżonych wersjach jak i odważne nowe kompozycje. Sekretem jest autorska marynata, w której marynowane są wszystkie kawałki oraz panierka, używana do ręcznego panierowania. Jako pierwsi w Polsce oferują w 100% roślinne stripsy i burgery do złudzenia przypominające kurczaka. Do każdego dania możesz dobrać dodatkowo 1 z 14 unikalnych sosów. Właścicielem marki jest firma 7 Street Łukasz Błażejewski, która jest członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa)
Copyright © 2017 Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu