ZP HoReCa – Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu

Biuro prasowe

Informacje prasowe

2019/04/03
Konkurs kulinarny-ryby, raki i ślimaki w kuchni Warmii i Mazur

Snails Garden Ślimaki wraz z Zespołem Szkół Ekonomicznych i Technicznych im. S. Mikołajczyka w Pasłęku w dniu 5.04.2019 roku organizują konkurs kulinarny.

„Zapraszamy na I edycję regionalnego konkursu kulinarnego dla gastronomicznych szkół ponadgimazjalnych naszego regionu, nad którym patronat honorowy objęło Starostwo Powiatowe Elbląg, Euro-Toques Polska oraz Snails Garden Ślimaki.
Gościem specjalnym jest słynny Kevin J. Aiston!”- zaprasza Grzegorz Skalmowski, założyciel i właściciel Snails Garden.

Uczestnicy konkursu będą mieli za zadanie przygotować dania inspirowane kuchnia Warmii i Mazur, w których skład wejdą ryby, raki i ślimaki.

Patronat honorowy objęło Starostwo Powiatowe Elbląg, Euro-Toques Polska oraz Snails Garden Ślimaki.

Udowodnimy, że ślimaki to był polski rarytas i przysmak Króla Jan III Sobieskiego! Opowiemy, dlaczego taki pomysł na temat konkursu i skąd się wzięła nazwa na „Pierogi Pasłęckie” – kontynuuje właściciel Bistro Ślimaka.

 

 

Kontakt

Związek Pracodawców HoReCa
Adgar Plaza One, BE
ul. Postępu 15, VII p.
02-676 Warszawa
tel. +48 505 049 257
e-mail: biuro@zphoreca.pl

Biuro prasowe

Kontakt dla mediów