ZP HoReCa – Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu

Biuro prasowe

Informacje prasowe

2018/02/12
Liczba członków ZP HoReCa rośnie

Makarun Spaghetti and Salad – polska sieć spaghetterii dołącza do Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu.

Jesteśmy dumni, że należymy do organizacji działającej w imieniu firm jak i konsumentów oraz możemy wspólnie budować wizerunek polskiej branży gastronomicznej. Mamy nadzieję że przyczyni się to do rozwoju oraz polepszenia sytuacji rynkowej mniejszych jak i większych podmiotów. – powiedział Marcin Szworak współwłaściciel firmy Makarun  

Sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad posiada już 25 punktów gastronomicznych, w tym 24 jednostki w Polsce oraz 1 w Hamburgu. Makarun jako pierwszy w Polsce rozpoczął sprzedaż włoskiego spaghetti z sosami w formie „take away”, co w 2016 roku zaowocowało otrzymaniem prestiżowej nagrody Food Business Award w kategorii “Fast-food”, a w 2017 roku marka została finalistą w tej kategorii, potwierdzając pozycję najlepszej na rynku polskim sieci serwującej szybkie jedzenie oraz wyróżnieniem w kategorii “efektywny rozwój marki”. W marcu 2017 r. Makarun otworzył pierwszy punkt za granicą – w Centrum Handlowym MUNDSBURG w Hamburgu.

Sieć spaghetterii rozwijana jest w oparciu o system franczyzowy. Przedstawiciele Makarunu podkreślają, że dowodem na jakość marki poza stałymi, zadowolonymi klientami są franczyzobiorcy, którzy otworzyli więcej niż jeden punkt Makaruna lub wykupili wyłączność na całe miasto m.in. w Warszawie, Krakowie, Katowicach, Poznaniu, Bielsku-Białej, Płocku czy Wrocławiu.

Obecnie ZP HoReCa liczy 29 Członków. Do ZP HoReCa mogą przystępować zarówno hotele, firmy gastronomiczne, jak i firmy współpracujące z gastronomią. Informacji na temat członkostwa udziela biuro ZP HoReCa (e-mail: biuro@zphoreca.pl).

Kontakt

Związek Pracodawców HoReCa
Adgar Plaza One, BE
ul. Postępu 15, VII p.
02-676 Warszawa
tel. +48 505 049 257
e-mail: biuro@zphoreca.pl

Biuro prasowe

Kontakt dla mediów