ZP HoReCa – Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu

Biuro prasowe

Informacje prasowe

2020/07/02
Sieć restauracji 7 Street z lokalem na pomorzu

 

Zgodnie z zeszłorocznymi planami w miniony weekend otworzyliśmy kolejny, pierwszy na pomorzu lokal w Gdańsku. Wprowadzony stan pandemii pokrzyżował nasze plany gdyż pierwotnie planowaliśmy otworzyć lokal w połowie marca- Łukasz B. Błażejewski.

Lokal znajduje się na Głównym Mieście zwanym potocznie Starym miastem przy ul. Pańskiej 7/8. Restauracja zajmuje łącznie powierzchnię 180 m2 i jest podzielona na 2 poziomy. Do restauracji przydzielony jest jeden z większych ogródków letnich w tej okolicy.
Jest to okolica turystyczna, która poza polskimi turystami odwiedza mnóstwo turystów m.in z Norwegii, Szwecji, Niemiec czy Wielkiej Brytanii, co pozwala nam oferować zarówno ofertę śniadaniową jak i nastawiać się na pracę do późnych godzin.

 

 

7 Street – Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej budowana na zasadach franczyzy. 7 Street dostarcza do swoich lokali franczyzowych produkty spożywcze produkowane pod marką własną dedykowane tylko i wyłącznie do sieci m.in. burgery, steki, żeberka, frytki, pieczywo, sosy oraz przyprawy. 7 Street jest członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa)

Łukasz B. Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce. W 2011 sprzedał wszystkie udziały Panu Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza siecią restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej pod marką „7 Street – Bar & Grill” oraz siecią punktów gastronomicznych serwujących szybkie dania dla osób aktywnych i zwracających uwagę na to co trafia na ich talerz pod marką „Meet & Fit – Slow Food”.

 

Kontakt

Związek Pracodawców HoReCa
Adgar Plaza One, BE
ul. Postępu 15, VII p.
02-676 Warszawa
tel. +48 505 049 257
e-mail: biuro@zphoreca.pl

Biuro prasowe

Kontakt dla mediów