McDonald’s rozwija dowozy ze Stavą. Usługa McDelivery pojawi się w nowych miastach
Stava i sieć restauracji McDonald’s rozwijają współpracę. Kurierzy największej w Polsce franczyzowej sieci gastro-kurierskiej realizują usługę McDelivery w Głogowie, Lubinie, Łomży, Siedlcach oraz Słupsku. McDonald’s Polska oraz Stava podpisały również list intencyjny ws. uruchamiania usługi McDelivery w kolejnych miastach.
Burgery Big Mac, McRoyal, Drwal, aromatyczne kawy z McCafe czy inne pozycje z menu McDonald’s są dostępne także w opcji z bezpiecznym dowozem realizowanym przez firmę Stava. Posiłki można zamawiać na stronie mcdonalds.stava.pl.
McDonald’s Polska oraz Stava S.A. podpisały list intencyjny ws. rozszerzenia współpracy. Według zapisów listu, McDonald’s Polska zamierza powierzyć Stava uruchomienie usługi McDelivery w kolejnych miastach, w których działają oddziały opolskiej sieci gastro-kurierskiej.
Stava ma już 30 oddziałów w 26 miastach w całej Polsce i kolejne w trakcie organizacji. We wszystkich lokalizacjach realizuje bezpieczne dowozy jedzenia według najwyższych standardów sanitarnych, zgodnych z zasadami Kodeksu Dobrych Praktyk dla dostaw posiłków, który został zaaprobowany przez Główny Inspektorat Sanitarny.
Największa w Polsce franczyzowa sieć gastro-kurierska prowadzi również emisję akcji w modelu crowdfundingu. Więcej na temat spółki oraz emisji można dowiedzieć się na stronie akcje.stava.pl.
McDonald’s
McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 450 restauracji sieci, które zatrudniają ponad 27 000 osób. 87% z nich to obiekty prowadzone przez 74 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.
Stava
Pierwsza w Europie franczyza w branży dowozów posiłków. Oferowane przez nasze oddziały usługi kurierskie pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy posiłku do kilku kliknięć na tablecie. Więcej informacji na stava.pl oraz franczyza.stava.pl.
Copyright © 2017 Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu