ZP HoReCa – Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu

Biuro prasowe

Informacje prasowe

2019/04/04
Targi Mazury HoReCa 2019

W dniach 09-10.04.2019 r. w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się czwarta edycja targów Mazury HoReCa. Poprzednie edycje cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, każda z nich zgromadziła ponad stu wystawców z branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej. Z czasem zakres wydarzenia został rozszerzony dodatkowo o cukiernictwo i piekarstwo ze względu na rosnące zainteresowanie branży najwyższej jakości pieczywem, wyrobami cukierniczymi i deserami. Pozytywny odbiór tej inicjatywy skłonił organizatorów wydarzenia do jej kontynuacji również podczas Mazury HoReCa 2019.

Program Hosted Buyers 

To, co wyróznia Mazury HoReCa to program Hosted Buyers, który ma na celu zapoznanie Profesjonalnych Kupujących z Wystawcami i networking podczas wydarzenia. Jest on przeznaczony dla osób decyzyjnych, menedżerów, kierowników i/lub osób mających wpływ na funkcjonowanie hoteli, obiektów gastronomicznych, cukierniczych i piekarskich.

W ramach Programu HB Profesjonalni Kupujący prowadzą spotkania biznesowe z Wystawcami, którymi są dostawcy produktów dla kanału HoReCa, surowców i dodatków dla piekarni i cukierni, wyposażenia gastronomicznego, mebli hotelowych, rozwiązań i usług dla branży hotelarsko-gastronomicznej. Profesjonalni Kupujący, którzy zostaną zakwalifikowani przez Organizatora, zostaną zobowiązani do uczestniczenia w co najmniej dziesięciu piętnastominutowych spotkaniach z Wystawcami w wyznaczonym przez Organizatora miejscu w ciągu jednego dnia uczestnictwa w MH, czyli łącznie w co najmniej dwudziestu spotkaniach w ciągu
dwóch dni. Spotkania z Wystawcami zostaną umówione wcześniej za pośrednictwem internetowego systemu organizacji spotkań. 

Zapraszamy do rejestracji w ramach Programu Hosted Buyers. Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie internetowej:

http://www.mazury horeca.pl w zakładce dla zwiedzających.

Szkolenia w trakcie Mazury HoReCA 2019

Mazury HoReCa to nie tylko targi, ale też konkursy, prezentacje i szkolenia. Jak co roku istotny elementem będzie promocja polskiej sztuki kulinarnej oraz dyskusje nad nowymi trendami w branży HoReCa. Podczas wydarzenia odbędą się specjalistyczne szkolenia z zarządzania restauracją, jej finansami i personelem, które przeprowadzą Piotr Rogowski i Paweł Gruba, managerowie zewnętrzni V4B, trenerzy i doradcy z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Szkolenia dla restauratorów, właścicieli i managerów gastronomii, szefów kuchni i osób związanych z zarządzaniem personelem i kosztami są bezpłatne.

O technikach sprzedaży w turystyce, komunikacji z gośćmi i o tym jak zwiększyć obroty w branży hotelowej będzie można z kolei podyskutować w ramach szkolenia przygotowanego przez portal nocowanie.pl. Szkolenie to jest głównie skierowane do właścicieli obiektów wypoczynkowych oraz kadry zarządzającej. Więcej o szkoleniu na https://bizneswturystyce-mazury.evenea.pl/

Strefa konkursowa w trakcie Mazury HoReCa 2019

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa. W tym roku organizatorzy ogłosili już nabór do dwóch konkursów kulinarnych – „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji”, które to są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Organizatorem konkursów jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi. Konkursy te są organizowane w ramach
Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Nowością będzie Green Box Challenge. Konkurs ten skierowany jest zarówno do profesjonalistów jak i amatorów. W ramach zadania uczestnik otrzyma box- losowo wybrany zestaw warzyw i owoców, po otwarciu boxu zawodnicy mają 15 minut na dobór składników z bogatej oferty bufetu (dodatkowe owoce, warzywa, makarony, ryże, sosy, przyprawy oraz inne ingrediencje) oraz wybór naczyń jednorazowych. Następnie w przeciągu 60 minut muszą przygotować danie w stylu Premium Street Food – Vege.

Więcej o konkursach na:  http://www.mazuryhoreca.pl/konkursy 

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2019 w Expo Mazury pojawią się ponadto młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług – liderzy branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie:http://mazuryhoreca.pl/
Zapraszamy do odwiedzenia targów! Bezpłatne zaproszenia można pobrać na

stronie:https://expobilety.pl/targi/105

 

Kontakt

Związek Pracodawców HoReCa
Adgar Plaza One, BE
ul. Postępu 15, VII p.
02-676 Warszawa
tel. +48 505 049 257
e-mail: biuro@zphoreca.pl

Biuro prasowe

Kontakt dla mediów