Street to rodzinna sieć restauracji oferujących różnorodne, popularne dania kuchni międzynarodowej. Ideą Street jest stworzenie miejsca spotkań dla ludzi, którzy lubią świetną kuchnię i dobrą zabawę w towarzystwie przyjaciół. Charakterystyczne wnętrza restauracji inspirowane są pasją do sportów motoryzacyjnych. Pierwszy lokal sieci ruszył w 2004 r., obecnie pod tym szyldem działają
Shanghai Express to spółka należąca do grupy Sfinks Polska od 2008 r. Zarządza restauracjami WOOK, które specjalizują się w kuchni azjatyckiej. Restauracje tej sieci znajdują się obecnie w Gdańsku oraz Łodzi. Spółka Shanghai Express od 2016 r. zarządza także kultową warszawską restauracją Bolek. Restauracje są rozwijane zarówno jako punkty własne
Sfinks Polska zarządza 115 restauracjami na terenie Polski, w tym siecią 99 restauracji Sphinx (segment casual dining), 13 restauracjami Chłopskie Jadło (segment premium) oraz, poprzez spółkę zależną, 2 restauracjami WOOK (segment casual dining) i kultowym pubem Bolek w Warszawie. Pod względem wielkości sprzedaży oraz liczby restauracji, Sphinx jest największą w
Salad Story to sieć restauracji szybkiej obsługi promująca zdrowy tryb życia, stworzona z pasji do zdrowego i smacznego jedzenia. Jest pierwszym i największym na polskim rynku konceptem sieciowym, serwującym swoim gościom przygotowane na ich oczach dania zdrowej kuchni: duże lunchowe porcje sałatek, sycące wrapy, ciepłe boxy z kaszą, naturalne kremowe
Pijalnie Czekolady E.Wedel – historia ich powstania sięga 1851 r., kiedy Karol Ernest Wedel, młody cukiernik z Berlina, przyjechał do Warszawy i otworzył mały sklep przy ulicy Miodowej, w którym oferował czekoladę i karmel. W 1894 r. syn Karola, Emil przeniósł sklep i fabrykę do nowej kamienicy na ul. Szpitalnej.
North Food Polska S.A. to prężnie rozwijająca się organizacja zajmująca się prowadzeniem sieci restauracji. Firma powstała w 2002 roku. Obecnie North Food zarządza 40 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants) w trzech formatach: North Fish, JOHN BURG oraz FISH&MORE.
Copyright © 2017 Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu